Itä-Hämeen Autoteknillinen Yhdistys ry

Tapahtumat 2014

Marraskuun pikkujouluteatteri

28.11.2014 Lahden kaupunginteatteri

Kokoonnuimme pikkujoulun merkeissä ja tänä vuonna matkamme suuntautui kulttuurin koturneille. Joni Skiftesvik on kirjoittanut aiheesta kolme novellia ja hänen kirjoittamansa uusi sovitus oli rouhea komedia katsastusreissusta ja isäksi tulemisesta. Hekotuksesta päätellen Hillmannin katsastus oli mukavaa nähtävää. Tuttuahan se on monelle meistä eli "Pikkuvikoja. Heleppo korjata."

 

Lokakuun kuukausikokous

Puusepänliike E. Heinonen Oy, Rajakatu 48, Heinola

Iltaa isännöivä Ilkka Heinonen on 4. sukupolvi puusepänliikkeen luotsaajana. Yrityksen on perustanut 1925 Einar Heinonen, toimintaa jatkoi Erkki Heinonen ja hänen jälkeensä Tapio Heinonen. Ja nyt siis Ilkka Heinonen sisarensa kanssa. Toiminta on alkanut huonekalujen, ovien ja ikkunoiden valmistuksesta ja tällä hetkellä yritys on erikoistunut julkisten tilojen erikoiskalusteisiin ja myös huonekalujen entisöintiä tehdään jonkin verran. (www.puusepanliikeheinonen.fi) Kuulimme myös Ilkka Heinosen OFF ROAD -harrastuksesta. Kilpailujen jälkeen se on nyttemmin Venäjän mieliinpainuvien pikkuteiden testausta ja reipasta retkielämää.

 

Elokuun kuukausikokous

Traktoripurkamo Ossi Ketonen, Kuutostie 393, 45410 UTTI

Syksyn toiminta alkoi häkellyttävällä tutustumiskäynnillä wanhojen traktoreiden ja maatalouskoneiden leposijalle Ossi Ketosen hallinnoimalle museaaliselle purkamolle. Romua ja ruostetta, joidenkin silmissä keräilijän ja entisöijän aarteita, 1930-luvulta alkaen oli koko mäntykangas täynnä. Kaikki tieto oli tarkasti Ossi Ketosen muistissa, netistä on turha osaluetteloita etsiä !

Huhtikuun kuukausikokous

Heinolan paloasema, Yhdyskatu 1, 18150 HEINOLA

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on 11 kunnan yhteinen pelastusorganisaatio. Se on yksi maamme 22 pelastustoimen alueesta. Heinolan toimipaikka on maan modernein paloasema. Sen käyttöönotto aloitettiin 9.8.2013 ja avointen ovien päivää vietettiin 23.11.2013. Aluksi aluepalopäällikkö Tapani Lehtinen kertoi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen organisaatiosta, tavoitteista ja uuden toimipaikan valmistumisesta ja rahoituksesta sekä eri pelastustehtävien määrästä. Esitystä kuuntelimme koulutustilassa ja sen jälkeen kiersimme tutustumassa nykyaikaiseen autohalliin, näimme mm. kalustonpesulinjan, korjaustilan ja laitehuollon yksiköt. Automaattinen letkunpesujärjestelmä on uutta Suomessa ja Euroopassa. Asemahälytyslaitteisto ja matalapainekompressori osaltaan edistävät paloautojen lähtövalmiutta huippuunsa. Heinolassa toimii ammattipalokunnan lisäksi puolivakinainen palokunta ja Vierumäen VPK.

Esittelijä aluepalopäällikkö Tapani Lehtinen

www.phpela.fi

 

Huhtikuun II kuukausikokous

Mittametalli Oy, Saarelankatu 4, 18100 HEINOLA

Mittametalli Oy on 2012 perustettu sopimusvalmistaja. Yritys suunnittelee ja valmistaa huonekaluputkesta kalusteita, rakenteita ja komponentteja. Käytössä mm. Suomen ensimmäinen kuitutekniikalla varustettu putkilaser. Hakaniemen Ympyrätalon Apteekissa poiketessa näkisi esimerkin Mittametalli Oy:n yhteistyössä Puusepänliike E. Heinosen ja Modeon kanssa toteuttamasta kalusteprojektista. Tuotannon esitteli meille tehdaspäällikkö Jukka Merikari. Yrityksessä on asenne ja henki kohdallaan ! Paikkakunnan alihankkijoita ja palveluja käyttävälle yritykselle suo ansaitun menestyksen.

www.mittametalli.fi