Itä-Hämeen Autoteknillinen Yhdistys ry

Tapahtumat 2013

SYYSKUUN KUUKAUSIKOKOUS 26.09.2013 Auto- ja Kolarikorjaamo Veijo Ahokas, Karikoski 59, 19110 VIERUMÄKI

Illan isäntämme Veijo Ahokas aloitti autoilun kymmenen ja entisöintipuuhat viidentoista vanhana. Pisin projekti on ollut tähän mennessä Pontiac 1929. Entisöinti kesti yli 20 vuotta, mutta lopputulos on upea ! Innosta kihisten yhdistyksen väki ihmetteli tila-autojen äitimuoria, vuoden 1956 Fiat Multiplaa, lukuisia Jawoja, mopoja, skoottereita, traktoreita,kuormaautoja, henkilöautoja eri vuosikymmeniltä. Mahdotonta luetella kaikkea entisöityä tai entisöintiä odottelevaa, käykääpä itse tutustumassa ! Pelkässä kulkupelien herättämässä muistelussa olisi vierähtänyt ilta jos toinenkin. Entisöinnin ohella tämä moniosaaja harjoittaa myös tämän päivän autojen huolto- ja korjaustoimintaa. Kierroksen päätteeksi saimme nauttia tuvassa makoisat iltakahvit.

 

SYYSKAUDEN AVAUS 05.09.2013 Heinolan Pursiseuran maja

PERINTEINEN SAUNAILTA kaikkine tykötarpeineen eli löylynlyöntiä, makkaransyöntiä, tikan nakkelu ja ampumaurheilu, palkintokahvit ja voittajien tuuletus. Mietiskeltiin tulevan syksyn ja talven toimintaa. Alkusyksyn sää oli leppoisaa laatua ja Teijo Lavion hienon veneen kyydillä tultiin ja palailtiin illan pimetessä takaisin Heinolan satamaan. Tuloksista mainittakoon kolme parasta.

Tikanheitto: Ahti Värrälä 30, Teijo Lavio 29, Tauno Alen 20.

Ilmakivääri: Juha-Matti Mononen 50, Teemu Koivisto 43, Mirja Varjonen 40.

Palkinnot oli lahjoittanut paikallinen Heinolan Varaosaexpert.

 

 

TOUKOKUUN KUUKAUSIKOKOUS 23.05.2013 Versowood Oy, Teollisuustie 60, Vierumäki

Isäntänä DI Veli-Matti Räsänen, sahaustuotannon tuotantojohtaja. Toukokuun kokousaiheena oli tutustuminen Suomen suurimpaan mekaanista puunjalostusta harjoittavaan perheyritykseen. 1946 sahaustoiminta on alkanut Vierumäen Teollisuus Oy -nimellä ja 1960- luvulla mukaan on tullut kyllästys ja pylväsvalmistus. 1970-luvulla sahatavaratuotannon rinnalle tuli liimapuuteollisuus ja sormijatkaminen. 1990-luvulla perheyritys siirtyi Kopran omistukseen ja 2004 nimeksi muuttui Versowood Oy. Tuotantojohtaja Veli-Matti Räsänen kertoi konsernin Timber, Glulam, Pack, Infra ja Energy-osa-alueiden toiminnoista, kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä. Mielenkiintoisen esityksen päätteeksi pääsimme seuraamaan sahausta ja pellettituotantoa.

www.versowood.fi

Versowood

 

HUHTIKUUN KUUKAUSIKOKOUS 25.04.2013 MV-Special Oy, Paininpuuntie 18, Heinola. Yhdistys pääsi tutustumaan Juha-Matti Monosen johtamaan uuteen yritykseen, joka aloitti toimintansa huhtikuussa 2013. Yritys valmistaa koneistusosia yksittäiskappaleina tai pienerissä. Käytössä on 5-akselinen työstökeskus (CNC-jyrsin), jolloin osaa voidaan koneistaa useammasta suunnasta yhdellä kiinnityksellä. Samalla näytillä oli hienoja Historic -ralliautoja ja työn alla oleva Audi Quattro A2 -projekti. Monenlaisia muistoja viritti myösTrabant -henkilöauto. Illan isännät Juha-Matti Mononen ja Teemu Koivisto olivat panneet parasta pöytään ja vierailijat viihtyivät myös tarjoilun äärellä.

mv-special.com

MV-Special

 

YHDISTYKSEN PILKKIKILPAILU 06.04.2013 Heinolan Pursiseuran maja, Vasikkasaarentie 184. Matkaan lähdettiin kimppakyydeillä. Sää oli mitä mainioin ja jäätä turvallisesti kairan mitalla. Ahvenet olivat varsin pieniä, joten kalakeitto jäi kokkaamatta. Onneksi oli evääksi varattu tuhtia makkarasoppaa ja pullakahvit palan painikkeeksi. Yhdistyksen mestariksi ylsi omaksikin yllätykseksi Pertti Varjonen. Myös Perhepilkin kiertopokaali hohtelee tämän vuoden Varjosen piirongin päällä.

pilkki13

 

MAALISKUUN KUUKAUSIKOKOUS 25.03.2013 Peltonen Ski -suksitehdas, Viilukatu 11, Heinola

Esittelijänä tuotantovastaava Jarmo Pilli. Huima on ollut kehitys siitä, kun Toivo Peltonen aloitti suksien valmistuksen 1945 Hartolassa. Tuolloin tehtiin sukset käsin yhdestä puusta ja käsiteltiin tervalla. Nykyisin maailman modernein suksitehdas valmistaa Heinolassa maastohiihtosuksia nanoteknologiaa hyväksikäyttäen vaativille harrastajille ja kilpahiihtäjille. Entinen perheyritys on nyt osa Rapala WMC Group -konsernia ja tuotteiden markkinointia hoitaa Normark Oy. Yhdistysväki oli vaikuttunut valmistusprosessista ja varmasti vastedes tietää, miten tärkeää on valita sukset oman painon ja pituuden kuin myös hiihtotavan mukaan. Oikein valitut laadukkaat hiihtimet tekevät suksillasujuttelusta nautinnon!

Lisätietoja www.peltonenski.fi

Peltonen Ski