Itä-Hämeen Autoteknillinen Yhdistys ry

Tapahtumat 2012

8.11.2012 Marraskuun kuukausikokous, Kymijärvi II voimalaitos, Lahti

 

Isäntinä Sakari Salonen; polttoainevastaava, Kari Nygren; vuoromestari. Tutustumiskäynnin järjesti Lahden Autoteknillinen yhdistys ry ja tutustumaan olisi tullut enemmänkin kuin 60 vierailijaa, joka oli kuitenkin maksimiosallistujamäärä. Heinolasta oli mukaan mahtui 12 yhdistyksen jäsentä. Laitos on syystäkin saanut Vuoden ilmastoteko -palkinnon. Voimalaitoksella tehdään lajitellusta energiajätteestä kierrätyspolttoainetta josta jalostetaan ekokaasua. Laitos tuottaa 90 megawattia kaukolämpöä ja 50 mw sähköä.

 

20.09.2012 Syyskuun kuukausikokous, Omakatsastus Oy, Heinola

Tutustuimme uuteen, yksityiseen katsastusasemaan, jota luotsaavat osakkaina Matti Virkkunen ja Ilpo Kousa. Isännät ottivat yhdistyksen vieraanvaraisesti vastaan ja yritykseen tutustumisen lisäksi Diagno Finland Oy:stä Arto Lehtinen kertoi uudesta autotekniikasta ja sen tulevaisuuden näkymistä. Hengästyttävä tietoisku hybrideistä polttokennomoottoreihin todella herätti kuuntelijoiden mielenkiinnon !

 

27.08.2012 Syyskauden avaus, Heinolan Pursiseuran maja

Matkaan lähdettiin Heinolan satamasta Jari Kettulan kelpo laivalla upeita maisemia ihastellen. Vastoin sääennustuksia ilma oli varsin leppoisa. Matti polkaisi paikalle polkupyörällä ja Keijo autolla. Ripeästi kisattiin ilma-aseella ja tikalla. Tämän vuoden ykköseksi ilmakkoammunnassa paukutteli Toivo Kultanen ja tikkakisan mestariksi kipaisi kyökin puolelta kahvetta keitellyt sihteeri. Kisajännityksen hellitettyä saunottiin ja makkarat tirisivät hiukopalaksi Keijo Tattarin toimiessa grillimestarina. Illan jo tummettua kippari Kettula suuntasi keulan kohti kotisatamaa.

Tulokset:

Ilmakivääri                       tikkakisa

Toivo Kultanen 50             Mirja Varjonen 39

Veikko Lautsilta 47           Toivo Kultanen 31

Teemu Koivisto 43            Vaikko Lautsilta 30

Eero Varjonen 42              Pertti Varjonen 23

Juha-Matti Mononen 42     Teemu Koivisto 23

Matti Virkkunen 40            Raimo Asikainen 22

Jari Kettula 40                  Juha-Matti Mononen 18

Pertti Varjonen 36             Eero Varjonen 17

Raimo Asikainen 28          Pasi Kahelin 16

Keijo Tattari 27                 Jari Kettula 16

Tauno Alen 15                  Keijo Tattari 15

Pasi Kahelin 26                Matti Virkkunen 9

Mirja Varjonen 19             Tauno Alen15

 

24.05.2012 Toukokuun kuukausikokous, Veho, Lahti

Isäntänä huoltopäällikkö Juha Latvio. Veho -konserni perustettiin v. 1939 Mercedes -maahantuojaksi. Omistajana on edelleen Aminoffin perhe. Kuulimme, että Lahden konseptitalo tarjoaa kulkemiseen ja kuljettamiseen korkealaatuisia palveluja ja tuotteita. Talo oli esittelijäänsä myöden niin vakuuttava, että tuntui todella siltä, että ”trucks you can trust”. Lahden liike on perustettu v. 2009 ja liiketilaa on 1800 m2, 2 automyyjää ja 11 mekaanikkoa.

Yhteystieto www.vehotrucks.fi

 

19.4.2012 Huhtikuun kuukausikokous, Heinolan Kolarityö Oy

 

Yhdistyksemme kokousaiheena oli tutustuminen Heinolan Kolarityöhön, joka on lisännyt palveluidensa tarjontaa ja perustanut Bosch Car Servicekonseptilla toimivan korjaamon. Koska tämän päivän Heinolassa toiminnan laajentaminen on melkoisen harvinaista, nuoren Tommi Vatenin yritysesittelyyn oli saapunut runsas joukko yhdistyksen jäseniä. Heinolan Kolarityön on Henry Vaten perustanut 1973 ja nyt hänen poikansa siis on laajentanut yritystä entisestään.

Lisää yrityksestä www.kolarityo.fi

 

29.03.2012 Maaliskuun kuukausikokous, Enekos oy

 

Enekos Oy suunnittelee ja valmistaa räätälöityjä puoli- ja täysautomaatiosovelluksia mm. metalli-, muovi- ja elektroniikkateollisuudelle. Toimintaketjuun kuuluvat myös osavalmistus, pintakäsittely, kokoonpano ja asennus ”avaimet käteen” -periaatteella. Innostavan esittelyn yrityksensä toiminnasta piti Eero Nenonen. Autoteknillisillä riitti ihmettelemistä mm.lankaleikkauskoneessa ja revolverisorvissa, jonka revolveriin voi asentaa neljäkymmentä erilaista työkalua ! Yksi yrityksen valmistamista laitteista on ilmanpuhdistin, joka kahdeksan ultraviolettivaloputken avulla puhdistaa huoneilmaa homeitiöistä.

Lisää www.enekos.fi

 

 

19.01.2012 Tammikuun kuukausikokous, Pelkkakivi Oy

 

Vuosi alkoi tutustumalla kivialan erikoisosaajaan, Pelkkakivi Osakeyhtiöön. Yrittäjä Paula Hakkarainen esitteli, miten Salpausselän harjukiveä jatkojalostetaan sahaamalla ja muotoilemalla lukuisiin käyttötarkoituksiin; muurikiviä, takkoja, hyllykiviä, kukkaruukkuja, tuikkuastioita. Tuotteilla on avainlippu -status ja kaikki tuotannossa syntyvä kiviaines on käyttökelpoista. Myös sahauksessa käytetty vesi kierrätetään. Kunhan kevät koittaa, moni autoteknillinen piharakentaja taitaa suunnata Viilukadulle ja palaa pelkkakivilastin kanssa puutarhan kaunistuspuuhiiin.